Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Szép, nyári nap

2015. december 10. - Brillara esküvőszervezés

Úgy érzem, ez az az évszak, amely mellett nem különösebben kell "kampányolnom". Sokan, amikor az esküvő dátumán kezdenek gondolkodni, a nyári hónapokon kívül más alternatíva eszükbe sem jut.

És ez nem véletlen: ahogy azt a téli esküvőről szóló bejegyzésben is írtam, ez az az évszak, amikor kicsit kevésbé kell aggódnunk az időjárás miatt, és rengeteg, gyönyörűséges virág közül válogathatunk.

És akkor jöjjenek az előnyök:

1. Ha semmivel nem szeretnéd takarni a nagy gonddal kiválasztott ruhádat, kedves Menyasszony, akkor ez a Te évszakod. Valószínűleg - főleg, ha figyelembe vesszük, hogy idén nyáron ötször (!) volt hőségriadó - inkább le, mint fel kívánkozik majd egy-két ruhadarab. Nagy melegben még a fátyol is számít, ezért ha ragaszkodsz is egy hosszú változathoz, mely a Vőlegényed felé tartva csak úgy úszik utánad a vörös szőnyegen, készülj egy rövidebbel is, melyre azt a tánc előtt lecseréled (amúgy is nehézkes benne a mozgás). Miután pedig a Vőlegény megszerezte a combcsipkédet, egész nyugodtan kérd a koszorúslányok segítségét a harisnya-csipkecsodától való megszabaduláshoz (már ha egyáltalán bevállaltad). 

Ne szegje kedveteket, ha túl meleg van. A legtöbb helyszín már légkondicionált, így legfeljebb a fotózkodás és a kültéri szertartás kapcsán kell hűsítésről gondoskodnotok. Néhány kancsó friss, hideg limonádé, házi szörp, esetleg koktél biztosan nagy sikert arat majd a vendégek körében.

2. Emellett szerintem a nyár az egyetlen olyan évszak, amikor érdemes megpróbálkozni a teljes esküvő kivitelelével a szabadba, pl. tópartra vagy a választott kastélyszálló parkjába, de akár egy eldugott kis erdei tisztásra. Bár ekkor is kötelező egy B terv, amely legalább majdnem annyira közel áll a szívetekhez, mint az eredeti elképzelés, némi ötletességgel ez nem jelenthet problémát.

3. Ha légies, lenge menyasszonyi ruhát képzeltél magadnak, amelyet megtáncoltat a szellő, és amely finom eleganciát kölcsönöz Neked, kedves Menyasszony, akkor szintén alkalmas lehet Nektek a nyár. Ekkor egyszerűbb öltözködni a vendégeiteknek is, mivel általában az esték, éjszakák is kellemesen langyosak. Nem kell ruharétegekkel, meleg pulcsival, zárt és nyitott cipővel készülni a különböző napszakokra.

4. Ez az igazi szezonja a vízparti esküvőknek! Legyen az akár a Balaton, akár a Velencei-tó vagy a választott helyszínetek kertjében lévő kis tavacska, mindenképpen csodálatos hátteréül szolgál a nagy eseménynek. Továbbá lehetőséget ad a tó környékének (pl. stég, híd) bájos dekorálására vagy vagány bevonulásra (pl. motorcsónakkal). Másnap pedig együtt napozhattok a vendégekkel a strandon, miközben jókat nevettek az előző este mókás percein. 

5. A nyári dekorációban igazán nem kell visszafognotok magatokat, ha kedvelitek a színeket! A napsárgától a mentazöldig széles a színskála, amelyről egy nyári esküvőn válogathattok. Bár célszerű egy-két alapszínre építeni a koncepciót, ilyenkor nyugodtan túlzásba is eshettek a színekkel, ha úgy érzitek, ez fejezi ki igazán az egyéniségeteket! Ha szeretitek a levendula színét és illatát, szintén jó döntés lehet a nyári esküvő. A levendula-témával pedig akár igazi Provence-i hangulatot is varázsolhattok a Nagy Napotokra.

6. A gyümölcsimádóknak (mint én is :-)) jó hír, hogy a nyári menüben hangsúlyos szerepet lehet szánni a gyümölcsöknek: az eper, málna, görögdinnye, sárgadinnye, őszibarack, sárgabarack, cseresznye, meggy mind-mind helyet kaphatnak egy impozáns gyümölcstálon, gyümölcspálmában vagy a csokiszökőkút mellett. Csodás lezárása lehet ez egy fenséges lakodalmi ételsornak!

Ha tetszenek a fent írtak, akkor ne tántorítson el Titeket, hogy a nyári időpontokra bizony időben kell lefoglalni a szolgáltatókat, emiatt lehet, hogy kicsit többet kell várnotok az esküvőre, esetleg rugalmasabbnak kell lennetek a pontos időpont tekintetében. Inkább kössetek kisebb kompromisszumokat, de ne mondjatok le a kedvenc évszakotokról!

Nézegessetek csodás nyári esküvős képeket itt:

https://www.pinterest.com/brillaraeskuvos/ragyog%C3%B3-ny%C3%A1ri-esk%C3%BCv%C5%91/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr448154276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása