Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Idézés vallomástételre avagy egy rendhagyó esküvői meghívó

2016. május 03. - Brillara esküvőszervezés

Az esküvői meghívó szövege sok párnak okoz fejtörést. Milyen legyen a stílusa, komoly, vicces vagy megható? Tegező vagy magázó hangvételben fogalmazzatok? Sablont válasszatok vagy inkább egyedi szöveget írjatok? És ezek csak a legalapvetőbb kérdések, amelyeket meg kell válaszolnotok, de felmerülhet pl. az is, hogy Ti vagy a szülők hívjátok-e meg a vendégeket (általában attól függ, hogy ki finanszírozza az esküvő költségeit), hogyan fejezzétek ki udvariasan azt, hogy inkább anyagi támogatásra mintsem 25 kenyérpirítóra vágytok. Oda kell figyelni arra is, hogy ki az, akit esetleg csak a szertartásra hívtok meg, és ki lesz hivatalos a vacsorára is. A meghívó átadásának módja is befolyásolja a tartalmat, mert ha postán külditek ki, akkor feltétlen bele kell írni, hogy visszajelzést vártok.

Ami a szöveg stílusát illeti, alapvető szempont a Ti személyiségetek: a cél, hogy az egész esküvő, így már annak első előfutára, a meghívó is Rólatok szóljon, Hozzátok illő legyen. Fontos az is, hogy milyen lesz az esküvő stílusa, hangulata. Egy kötetlen, jórészt barátok részvételével tartott esküvőhöz sokkal inkább illik egy vicces meghívó, mint egy inkább idősebb korosztályból álló násznéppel tartott, hagyományos lakodalomhoz. 

Ha van rá időtök, energiátok és éreztek magatokhoz kellő kreativitást, én mindenképp egyedi meghívó szöveg írását javasolom, akár egy - az interneten százával keringő - minta alapulvételével. Ez ugyanis Titeket fog tükrözni és meglepő lesz a vendégeknek, akik ugyanilyen szöveggel biztosan nem találkoztak még. Egy ilyen meghívó biztos nem a fiók alján fog landolni!

A meghívókról és más esküvői nyomtatványokról részletesebben itt olvashattok, most pedig példaként közzéteszem az általam - két jogász esküvőjére :-) - írt meghívó szövegét. Természetesen a neveket és az adatokat adatvédelmi okokból megváltoztattam.

 

meghivo_1_-page-001.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr38683262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása