Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Esküvő télen?! Igen!

2015. december 04. - Brillara esküvőszervezés

Talán elsőre meglepő, hogy a régebbi korokban jellemzően télre (a keresztény hagyományok szerint vízkeresztre és farsangra) időzítették a lagzikat. Ha viszont jobban belegondolunk, máris érthetőbb a dolog, hiszen nyáron a mezőgazdasági munkák miatt nem maradt idő az ünneplésre.

Manapság viszont - amikor a mezőgazdasági feladatok idényjellege már kevéssé befolyásoló tényező - a legtöbb esküvőt nyáron tartják. Hogy ez miért alakult így? 

Én arra tippelek, hogy elsősorban a nyári meleg és a sokféle, könnyen elérhető virág az oka annak, hogy az esküvők körében ez az évszak hódít. Nagy-Britanniában például a június az esküvőszezon fő hónapja, mivel Junoról, a szerelem és házasság római istennőjéről kapta a nevét, ami szerencsés ómennek számít. 

Az egyre szélsőségesebb időjárási viszonyok azonban megdönteni látszanak a "nyáron valószínűbb a jó idő" tételt. Emellett attól sem kell már tartani, hogy télen nem találunk alkalmas virágot a menyasszonyi csokorba és a dekorációba.

Úgyhogy hajrá, téli esküvőre fel!

Miért is érdemes ezt az évszakot választani?

1. Mert bár ez a céges karácsonyi bulik időszaka, azért általánosságban elmondható, hogy sokkal egyszerűbb megszerezni a felkapott esküvői helyszíneket és egyéb szolgáltatókat. Különösen nagy előny ez akkor, ha rövid idő alatt szeretnétek megszervezni a nagy napot, ekkor ugyanis nagyobb esélyetek van a rapid foglalásokra. Karácsony után pedig már a vállalati konkurenciával sem kell megküzdenetek.

2. Mert a dekorációt és a kiegészítőket illetően óriási lehetőségeket rejt magában egy téli esküvő! Képzeljétek csak el a "forró italok asztalát", rajta a forralt bor, a rumos tea, a puncs és a forró csokoládé; a mindenütt fellógatott fagyöngyöt (hogy ne csak a tányérkocogtatás szolgáljon ürügyként egy-egy csók elcsattanására...); a stílusos jégszobrot; vagy a kreatív köszönőajándékként a vendégeknek átadott, meleg kesztyűket (a nevük belehímzésével akár egyedi "ültetőkártyákként" is szolgálhatnak). 

Egy téli esküvőn különösen bensőséges és ragyogó hangulatot lehet teremteni a piros és az arany színek dús használatával (ami lélegzetelállító kontrasztot alkot a fehérrel), a sok gyertyával és a pompás, szikrázó égősorokkal is.

De a "jégvilág" téma is remekül illik a téli esküvőhöz, amely leginkább a kék és az ezüst színekkel valósítható meg.

3. Mert bár való igaz, hogy jó eséllyel le kell mondanotok a kültéri ceremóniáról (hacsak nem különösen kegyes Hozzátok az időjárás, de mindenképp legyen B-terv egy jó meleg, benti helyszínen!), ehelyett viszont megtartható a szertartás például egy kastélyszálló kandallóval felszerelt, elegáns szalonjában. Ugye, így már nem is annyira fájdalmas a lemondás? :-)

4. Mert a tél igazán egyedi, kreatív fotók készítésére nyújt lehetőséget. Ha szerencsétek van, havas tájban pózolhattok és bolondozhattok a fotós kamerája előtt, de ha éppen nem esett hó, akkor se búsuljatok! A bátrabbak akár a jégpályára is mehetnek, de a karácsonyi dekorációval feldíszített város is gyönyörű háttérrel szolgálhat. Ha pedig a természetbe vágytok, egy örökzöld fenyőerdő biztosan nem okoz csalódást! És ha családtagjaitokat, barátaitokat is elhívjátok, hogy szerepeljenek Veletek néhány fotón, garantált a jó szórakozás! 

5. Kedves Menyasszony! A prémes boleróban, hófehér kabátban vagy kámzsában, strasszokkal díszített, kötött kesztyűben, szőrmével díszített bokacsizmában igazi dívának érezheted magad! Ezt csak fokozza, ha lovasszánon "csúszol be" az esküvő helyszínére...

Számos előnye van tehát a téli esküvőnek, így ha kedvet éreztek magatokban ezt a manapság szokatlannak nevezhető időpontot választani, ne habozzatok! Az esküvőt akár már jövő ilyenkor megtarthatjátok! :-)

További kedvcsinálónak nézzétek meg a témában gyűjtött pin-jeimet:

https://hu.pinterest.com/brillaraeskuvos/ragyog%C3%B3-t%C3%A9li-esk%C3%BCv%C5%91/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr398139178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása