Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Készítsd vagy ne készítsd (ki) magad?

2016. április 08. - Brillara esküvőszervezés

Mostanában egyre több olyan menyasszonnyal találkozom, aki részben vagy egészben maga szeretné elkészíteni az esküvői dekorációt, ezért úgy gondolom, nagyon időszerű egy erről szóló bejegyzés. A következőkben arról lesz szó, hogy mit érdemes végiggondolni, mikor eldöntöd, hogy mit készítesz el magad, és egyáltalán mi az, amibe érdemes belefogni.

Lássuk először is, hogy milyen kérdéseket célszerű mérlegelni:

- Van kézügyességed, szoktál egyébként ilyesmivel foglalkozni? Érzel magadban elég kreativitást a tervezéshez és a megvalósításhoz? Természetesen nem szégyen, ha nem, és ez nem jelenti azt, hogy neki se állj semminek, de célszerű szakértő segítséget kérned egy rokon vagy barátnő személyében, vagy részt vehetsz speciálisan erre szervezett workshopon is. (Ld. lejjebb.)

- Van kedved hozzá? Ha van, akkor szuper, szép emlék lehet a közös munkálkodás a barátnőiddel, de ha nincs, akkor annak idegeskedés, kapkodás, csalódottság és felesleges költekezés lehet a vége.

- Van időd erre? Természetesen attól is függ, hogy mit szeretnél magad elkészíteni, de ha pl. egy 250 fős násznépnek szánt köszönőajándékról van szó, akkor ezen azért érdemes elgondolkodni...

- Ha a cél a spórolás, azt is érdemes kalkulálni, hogy valóban költségtakarékos-e a saját kezű elkészítés? A hobbiboltok sok esetben meglehetősen borsos áron kínálják a portékáikat, így - hacsak nem tudsz nagykereskedésben vásárolni, vagy nincs egy tuti lelőhelyed - várhatóan jelentős összegeket fogsz kifizetni. Ráadásul esetleg fel sem használod a teljes, megvásárolt mennyiséget.

A szolgáltatók jóval olcsóbban, nagykereskedelmi áron szerzik be az alapanyagokat, és bár rászámolják a munkadíjat, még így is elképzelhető, hogy összességében jobban megéri inkább megvenni az adott dolgot.

Más a helyzet az olyan saját készítésű dekorációk esetében, amelyek jórészt újrahasznosított alapanyagokból készülnek (pl. konzervdoboz, befőttes- vagy üdítősüveg), ezek viszont stílusukban nem illenek minden esküvőhöz.

- Tudsz-e kezdeni valamit az esküvő után az elkészített alkotásokkal? Esetleg más célra tudod hasznosítani? Megoldható a tárolásuk?

Bár a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt, nézzük meg, hogy melyek azok a főbb dekorációs és egyéb elemek, amelyeknél felmerülhet, hogy magad készíted el őket: meghívó, ültető- és menükártyák, asztalszámok, köszönőajándékok, dekorációs elemek (pl. asztaldísz, papírvirágok, fotósarok, sziromszóró tölcsérek, teremdekoráció szalagokkal, textilekkel stb.).

Általánosságban én azon a véleményen vagyok, hogy csak olyan kézművesmunkát vállalj be, amit előre el tudsz készíteni. És most következik a témával kapcsolatos legfontosabb tanácsom:

Ha egy mód van rá, az esküvő napjára semmilyen dekorálást, DIY feladatot ne tervezz, és ezt ne várd el a családodtól és a barátaidtól sem!

Neked aznap ragyogónak, vagyis kipihentnek, nyugodtnak, derűsnek kell lenned. Ha már reggel 7-kor rohansz az étterembe, hogy felrakd a 120 székszoknyát, sehogy sem sikerül úgy megkötni a masnit, ahogy kipróbáltad, majd nekiállsz dobozokba pakolni a vendégeknek szánt süteményt, esetleg a smink és a frizura között gyorsan összedobod még a csokrodat és a virágos asztaldíszeket, akkor valószínűleg frusztrált leszel, időhiányban fogsz szenvedni és este hamar elfáradsz. 

Tehát, amit lehetetlen előbb elkészíteni, mint aznap (pl. a csokrok, a virágdíszek, a dekoráció, ha a helyszín előtte foglalt stb.), azt mindenképp érdemes "kiszervezni", méghozzá lehetőleg nem a vendégek közül valakinek. Ez ugyanis igen nagy felelősséggel jár, hiszen a Te csodálatos esküvődről van szó! Ha szakértő kezekre bízod ezeket a feladatokat, akkor mindenki nyugodt lehet, és kellemes hangulatban, beszélgetősen telhet a készülődés erre a fantasztikus eseményre.

Az aznapi feladatok közül sokat amúgy is elvégeznek a szolgáltatóitok: a helyszín berendezi a termet, ha tőlük bérlitek a székszoknyákat, akkor felrakják azokat (egy kis felárért valószínűleg akkor is, ha máshonnan viszitek). Próbáljátok megbeszélni, hogy előkészítsék a dobozokba a vendégek süteményeit stb. Így ezeket már csak ellenőrizni kell, ami sokkal kevésbé megterhelő feladat az örömanyának vagy a barátnődnek, mint hogyha ezekről nekik kellene gondoskodniuk.

Ha mindezek alapján eldöntötted, hogy mi az, amit szívesen elkészítenél magad, akkor nincs más hátra, mint ötleteket gyűjteni, tervezni, megbeszélni egy alkalmas időpontot a segítőiddel, összeülni, és mindent bele! Tegyetek be kellemes háttérzenét, szerelkezzetek fel némi harapnivalóval, és alkossatok önfeledten! Amellett, hogy közben is jól érzitek magatokat, igazán egyedi dolgokat készíthettek, amelyek nagyon személyessé tehetik a dekorációt, és a vendégek álla le fog esni, hogy ezek a Ti kezeitek munkái.

Akkor se keseredj el, ha esetleg nincs olyan ismerősöd, aki segítséget tud Neked nyújtani. Erre a célra szervezzük egy dekoratőr partneremmel a kifejezetten menyasszonyoknak szánt workshop-unkat, amelynek keretében szakszerű iránymutatással készítheted el a kívánt műve(ke)t. Mi gondoskodunk az alapanyagokról is, Neked csak a jókedvedet, a kreativitásodat és a barátnőidet kell hoznod! Részletekért keress bizalommal itt: www.brillara-eskuvoszervezes.hu/#kapcsolat

 

Kellemes alkotó perceket kívánok Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr928578966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása