Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Szerződjetek nyugodtan!

Mire érdemes odafigyelni az esküvői szolgáltatói szerződések megkötésekor?

2016. május 12. - Brillara esküvőszervezés

Egyre több Pár fordul hozzám azzal a kérdéssel, hogy mit tanácsolok, mire figyeljenek oda a szolgáltatókkal való szerződéskötéskor. A magam részéről én ennek kifejezetten örülök, mert azt jelzi, hogy a Párok tudatosak a szerződések tekintetében, egyre több figyelmet szentelnek ennek, ami a későbbiekben sok problémától, idegeskedéstől kímélheti meg őket. 

Bár a korábbi bejegyzésekben, az egyes szolgáltatás-típusoknál érintőlegesen már foglalkoztam ezzel, most kezdjük el részletesebben is körüljárni a témát. Először is nézzük a szerződés formájára vonatkozó tudnivalókat. 

Az egyik legalapvetőbb kérdés, amely talán Bennetek is felmerül már, hogy kell-e írásbeli szerződést kötni a szolgáltatókkal. Engedjetek-e a kényelem csábításának, amikor a szolgáltató esetleg azt mondja, hogy "ugyan, minek írjunk szerződést, hiszen úgyis megállapodtunk, én tartani fogom a szavam!".

Ez annyiban tökéletesen igaz, hogy megállapodtatok. Ugyanis a szóbeli megállapodás is szerződés, tehát ugyanolyan kötelező erővel bír, mint az írásbeli változat. A probléma vele az, hogy utóbb nagyon nehéz bizonyítani a megállapodás tartalmát, különösen, ha csak szóban (személyesen vagy telefonon) egyezkedtetek. 

Annak érdekében, hogy nyugodtak lehessetek: nincsenek köztetek félreértések, utóbb nem számít fel valamit a szolgáltató olyan megrendelésért, amelyet eredetileg ajándékként ígért Nektek stb., én mindenképp az írásbeli szerződést javaslom. Így feketén-fehéren látszanak a megállapodás részletei, Ti is tudjátok, hogy mire számítsatok, mire terjed ki és mire nem, és a szolgáltató is bármikor ellenőrizni tudja, hogy mit vállalt.

Rögtön adódik is a következő kérdés: honnan szerezzetek szerződés-mintát? Hacsak nem vagytok Ti is jogászok (vagy valaki a családi-baráti körötökben), akkor nem valószínű, hogy tartotok ilyet a számítógépeteken vagy az íróasztal-fiókotokban. Az interneten keringenek jobb-rosszabb minták, de a legvalószínűbb az, hogy a szolgáltató fogja felajánlani a saját szerződéstervezetét, ami el is várható, hiszen ő mégiscsak ezzel foglalkozik üzletszerűen. 

Amit ezzel kapcsolatban hangsúlyozni szeretnék, hogy ez csak egy tervezet, amelybe természetesen Nektek is van beleszólásotok. A legjobb ezért az, ha előre elkéritek, és otthon, nyugodt körülmények között minden részletét áttanulmányozzátok. Ha van észrevételetek, kérdésetek, akkor bátran tegyétek fel! Addig egyezkedjetek a szolgáltatóval, amíg úgy nem érzitek, hogy nem maradt nyitott kérdés, és mindennel egyetértetek, ami a szerződésben szerepel.

 

A következő bejegyzésben belekezdünk a tartalmi elemek áttekintésébe. Addig is, ha van konkrét kérdésetek, amelyre szeretnétek, hogy kitérjek, akkor tegyétek fel akár itt, kommentben, akár más elérhetőségeimen

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr818711218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása