Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Fotós kérdések

5 + 1 kérdés, amelyekre számíthattok a fotóssal való egyeztetés során

2018. március 13. - Brillara esküvőszervezés

A sorozat következő részében azt nézzük meg, hogy milyen kérdésekre kell felkészülnötök, amikor a fotóssal találkoztok. 

couple-260899_1920.jpg

1. Biztosan felmerül néhány kérdés a kreatív fotózással kapcsolatban. Mindenekelőtt az, hogy az esküvő napján vagy egy másik napon szeretnétek erre sort keríteni. Ez szorosan összefügg azzal a döntéssel, hogy a vőlegény láthatja-e a menyasszonyt a szertartást megelőzően. Praktikusan ugyanis az esküvőt megelőző napokra érdemes időzíteni a kreatívot, amikor már Nálad van a ruha, és összeköthető a próbasmink és a próbafrizura elkészítésével is - így időt és pénzt spórolhattok, mivel nem kell külön sminket és frizurát készíttetned erre az alkalomra. 

A külön napos kreatív fotózás nagy előnye, hogy nem kell rohannotok, akár több vagy távolabbi helyszínre is elmehettek anélkül, hogy azon kellene izgulni: közben mit kezdenek magukkal a vendégeitek. 

Amennyiben a vőlegény és a menyasszony nem szeretné ünnepi díszben látni egymást a szertartás előtt, akkor jellemzően az esküvő napján, a szertartás és a vacsora között kerül sor a fotózásra. Ilyenkor behatároltak a lehetőségek az időtartamot, a helyszínt és a fényviszonyokat illetően is, így erről mindenképp tájékoztatni kell a fotóst, aki így előtte esetleg fel tudja mérni a helyet, hogy minden gördülékenyen menjen az esküvő napján.

2. Van olyan kedves hely, ahol szívesen fotózkodnátok? Ilyen lehet például a lánykérés helye vagy a kedvenc kirándulóhelyetek. Ha nem ragaszkodtok egy adott helyszínhez, akkor kérjetek tanácsot a fotóstól. Azt viszont mindenképp érdemes előre átgondolnotok, hogy milyen környezetben képzelitek a fotózást (pl. a természetben, egy kastélyban, ipari környezetben, tó partján stb.). Inspirálódjatok az internetről, és bátran engedjétek szabadjára a fantáziátokat. A lényeg, hogy ezek a képek Rólatok meséljenek!

maldives-698501_960_720.jpg

Amennyiben olyan helyszínre szeretnétek szervezni a fotózkodást, ahol ezt csak engedéllyel tehetitek, akkor egyeztetni kell a fotóssal azt is, hogy ezt ki intézi majd. A munkája révén ő valószínűleg tájékozottabb Nálatok, ezért bátran kérdezzetek. 

3. Mit vártok a személyes találkozótól, mi az, ami számotokra meggyőző lenne? Egy szép fotókönyv vagy fine-art album? Egy slideshow? Ha olyasmit szeretnétek látni, ami nem található meg a fotós oldalán, akkor előre jelezzétek ezt, és kérjétek meg, hogy hozza magával a találkozóra. 

4. Hány fotóst szeretnétek megbízni? Elég egy, vagy szeretnétek kettőt, hogy több szemszögből is megörökítsék az eseményeket? Amennyiben tudjátok, hogy a kiszemelt fotós mást is tud hozni magával, ezt a kérdést is érdemes előre átgondolni, mert eszerint kell megírni a szerződést. 

5. Tanulmányozzátok át alaposan a fotós ajánlatát, különösen azokat a részeket, amelyek az átadott képek számával, a rendelkezésre állási idővel, az útiköltséggel, az átadás és a fizetés módjával kapcsolatosak. Amennyiben ezekre vonatkozóan bármilyen kérdésetek van, a legjobb ezt a személyes találkozó során megbeszélni. 

+1. Van-e bármilyen "extra" kívánságotok, ötletetek? Szeretnétek például fotósarkot, slideshow-t az aznap készült képekből vagy helyben készült fotókat adnátok köszönetajándék gyanánt a vendégeknek? Esetleg megálmodtatok valamilyen kelléket a kreatív fotózáshoz vagy a csoportképekhez? A személyes találkozó kiváló alkalom arra, hogy érdeklődjetek: rendelkezik-e a fotós a megfelelő eszközökkel, technikai feltételekkel vagy be tudja-e szerezni ezeket. 

A korábbi írásomat arról, hogy hogyan készüljetek fel a helyszínnel való találkozóra, itt találod.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr3813736412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása