Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Esküvőszervezés: az első lépések

2015. december 15. - Brillara esküvőszervezés

Az esküvőszervezés még a legprofibb „multitaskingolókat” is kihívások elé állítja. Akad, aki igyekszik mindent fejben tartani, más listákat gyárt (majd listákat a listákról). Ha nem szeretnétek, hogy maguk alá gyűrjenek Titeket a feladatok és a papírfecnik, célszerű rendszerezetten nekiállni a szervezésnek. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani, ezért most néhány bejegyzésen keresztül csokorba gyűjtöm az elintézendőket, és igyekszem felvértezni Titeket néhány hasznos tanáccsal.

Kezdjük tehát az elején: miután elhatároztátok, hogy karikagyűrűvel a kezeteken szeretnétek tovább sétálni a közös utatokon, valószínűleg elgondolkoztok azon, hogy mikor szeretnétek megtartani az esküvőt.

Tipp: Először is az évszakot "lőjétek be", (a megfelelő évszak kiválasztásához a korábbi bejegyzéseimben találhattok segítséget - tél, tavasz, nyár, ősz), és kicsit töprengjetek el azon is, hogy mennyi idő alatt tudjátok megszervezni az esküvőt.

Ez sok mindentől függ: a munkaidőtöktől és -beosztásotoktól, a magánéleti elfoglaltságaitoktól, attól, hogy számíthattok-e a rokonok, barátok segítségére, magatok szervezitek az esküvőt vagy esküvőszervezőt szeretnétek megbízni stb. Az évszak kiválasztása egyébként nagyban befolyásolja azt is, hogy mennyivel korábban célszerű elkezdeni a foglalásokat. Annak érdekében, hogy ne kelljen kompromisszumokat kötnötök a szolgáltatók terén, tavaszi és nyári esküvő esetén egy-másfél évvel korábban már nyugodtan szerződjetek, őszi vagy téli esküvő esetén ennél kicsit rövidebb időköz is elég lehet.

Tipp: Amennyiben kiemelt időszakot (késő tavasz, nyár, kora ősz) választottatok, de nem ragaszkodtok kifejezetten egy adott naphoz, akkor jobb eséllyel tudtok lecsapni a legjobbakra.

De hogy is fogjatok neki a szolgáltató-keresésnek?

A legfőbb eszköz a szolgáltatók felkutatására természetesen az internet. A weboldalakon számos hasznos információt találhattok, melyek alapján kialakíthatjátok a Nektek fontos szempontrendszert. Ezenkívül ajánlatokat kérhettek, amelyek egyfajta előszűrésre mindenképp alkalmasak: leszűkíthetitek a kört azokra a szolgáltatókra, akik egyáltalán szóba jöhetnek.

Mindenképpen javaslom azonban a személyes találkozót a potenciális jelöltekkel.

Tipp: Természetesen fontos mások véleménye, és érdemes meghallgatni a rokonok, barátok ötleteit (úgyis hirtelen mindenkinek eszébe jut egy jó zenekar egy másik esküvőről vagy egy ismerős kislány, aki gyönyörűen énekelt az iskolai anyák napi műsoron stb.), de tartsátok szem előtt az ismert mondást: ízlések és pofonok!

Azt tanácsolom, hogy ne hagyatkozzatok kizárólag mások véleményére! Csak olyan szolgáltatókkal szerződjetek, akiknek szakmai és technikai felkészültségéről, habitusáról magatok is meggyőződtetek. A személyes találkozás azért is nagyon fontos, mert lehet bár rendkívül profi egy fotós, ha hiányzik az összhang, utóbb csalódottan fogjátok nézegetni a fotókat, mert valójában Nektek más volt az elképzelésetek.

Ezért érdemes némi időt áldozni esküvő kiállítás(ok)on való részvételre is. Ezek nagy előnye, hogy rengeteg szolgáltató gyűlik össze egy helyen, így egy nap alatt kiválaszthatjátok akár a helyszínt, a fotóst, a cukrászdát stb., egyúttal személyes benyomásokat is szerezhettek. Nem is beszélve arról, hogy tapintható és ízlelhető közelségbe kerülnek a gyönyörű menyasszonyi ruhák és öltönyök, aprósütemények, torták… Emellett nagyon sok kedvezményes ajánlathoz juthattok, ami többnyire nem azt jelenti, hogy helyben kell döntenetek. Ezek az akciók ugyanis jellemzően egy későbbi, meghatározott időpontig felhasználhatóak, így lesz időtök otthon, nyugodt körülmények között mérlegelni, összehasonlítani a lehetőségeket. 

Az esküvő kiállításra kényelmes cipőben, üres kézzel és (legalább félig) üres gyomorral érkezzetek, mert sok mászkálásra, fenséges kóstolókra és rengeteg szóró- és tájékoztatóanyagra számíthattok. Használjátok ki a lehetőséget, beszélgessetek minél több szolgáltatóval, minél többet. Ez egy kiváló alkalom a személyes találkozóra, amelyre egyébként munka után, egyesével kellene sort kerítenetek.

 

 

A következő bejegyzésben a helyszínekről lesz szó. Miről ismerszik meg a megbízható helyszín? Mire kell odafigyelni az ajánlatok összehasonlításakor és a szerződéskötéskor? És még sok más. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr308173952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása