Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Színpompás őszi esküvő

2015. december 12. - Brillara esküvőszervezés

Számomra az ősznek két arca van: egy színes-napsütéses-ragyogó és egy ködös-esős-borongós. Utóbbi leginkább a novemberre jellemző: ez már a téli átmenet hónapja. A szeptember eleje pedig szinte még nyár. Így ha igazi őszi esküvőre vágytok, akkor egy szeptember második vagy október első felére eső időpontot javasolnék.

Lássuk, hogy miért is érdemes elgondolkodnotok az őszi esküvő lehetőségén!

1. Az őszi esküvő talán legnagyobb előnye az egyedi hangulata. Az ősz és a tél az esküvők szempontjából kevésbé népszerű évszakok, így ezzel bizonyosan kitűntök a tömegből. Igen valószínű, hogy a vendégeitek körében sokan még egyáltalán nem is vettek részt esküvőn ezekben a kevésbé preferált hónapokban, így ez számukra is mindenképpen különleges, emlékezetes élmény lesz.

2. Ősszel a hőmérséklet - általában - hűvösebb, mint nyáron, de jó eséllyel még nem hideg. Egy boleró már biztos elkél a menyasszony vállára, de valószínűleg még nem fogtok vacogni a fotózáson sapka-sál nélkül. Ugyanakkor van esélyetek elcsípni a nyár utolsó sugarait, melyek a színesedő természetet beragyogva igazán fenséges, természetes megvilágítást biztosíthatnak a kreatív fotóitokhoz.

3. Ősszel már kilépünk az esküvői főszezonból, így könnyebb lefoglalni a legjobb esküvői szolgáltatókat. Ez rengeteg idő- és energia megtakarítást jelenthet, hiszen nem kell versengetek más párokkal. Ebben az időszakban jóval nagyobb esélyetek van arra, hogy ne kelljen lemondanotok a Nektek tetsző, leginkább alkalmas vagy más szempontból fontos dátumról, pl. azért, mert az anyakönyvvezetőnek már nincs szabad időpontja arra a napra.

4. Míg tavasszal a virágok, ősszel a színes falevelek nyújtanak csodálatos vizuális élményt. A narancs, a bordó, a rézvörös, a barna különböző árnyalatai inkább a földszínek, a természetesség kedvelőinek évszakává teszik az őszt. Ezt a színkavalkádot szinte vétek lenne figyelmen kívül hagyni a fotózás helyszínének és a helyszín dekorálásának tervezésekor! Képzeld csak el, kedves Menyasszony a gyönyörű, hófehér ruhádat ebben a háttérben! 

A dekorációban fantasztikusan mutatnak az ősz jellegzetes elemei, mint a különböző bogyós termések, esetleg a dísztökök (arra azért figyeljetek, hogy ne legyen túlságosan Halloween-hangulat!), a falevelek. Ezek önmagukban is rendkívül hangulatosak, de ha megbolondítjátok még egy kis arany színnel (pl. néhány arany színűre festett levéllel, faággal), a végeredmény igazán ragyogó lesz!

A bátrabbak választhatnak egy érdekesebb kompozíciót is, mint például a narancsot lilával. A lila ellensúlyozza a narancs "ősziességét", ugyanakkor - mivel ezek a színek egymás komplementerei - rendkívül mutatós és harmonikus összhatást keltenek.

5. A menüsorba - akárcsak télen - már bátran felvehetőek a "nehezebb" fogások is, melyeket a nyári melegben célszerű kerülni. Esetleg meglephetitek a vendégeket olyan, tipikusan őszi ételekkel is, mint a sütőtökkrémleves vagy a gesztenyés finomságok. Ősszel már mindenkinek jól esik a forró csoki, a tea is, így akár ezek is részei lehetnek az itallapnak, ahogy - az időponttól függően - a must vagy az újbor. (Ha van valamilyen kötődésetek a borhoz, akkor akár az egész koncepció épülhet erre a témára!) A desszertasztalon pedig helyet kaphat a csokiba mártott alma, a gyümölcstálon a körte és a szőlő. Az őszi téma fantasztikus inspiráció az esküvői tortához is!

6. Ha nem félsz az utolsó pillanatra hagyni a ruhaválasztást, kedves Menyasszony, akkor akár a legújabb, következő évi kollekcióból is válogathatsz, ezek ugyanis ősszel kerülnek a szalonokba. Amennyiben szeretnél biztosra menni, sok helyen van lehetőség arra is, hogy egy másik ruhára vonatkozó foglalásodat "átörökítsd" az új kollekció valamely darabjára. Így nem kell aggódnod, ha az utolsó ruhapróbán szeretsz bele egy olyan menyasszonyiruha-csodába, amelyet a korábban még nem is láthattál, így számításba sem vehettél. Nem is beszélve róla, hogy így az elsők között lehetsz, akik már a legújabb divat szerinti öltözékben mondják ki az igent!

Bármelyik évszakot választjátok is életetek fontos napjának időpontjául, fontos gondosan mérlegelni az előnyöket és a hátrányokat is. Minden időszaknak megvannak a maga jellegzetességei, és ha ezeket az egyéniségeteknek megfelelően alakítjátok, felhasználjátok, akkor a végeredmény egy igazán stílusos esküvő lesz!

Fantasztikus őszi esküvői képeket találtok itt:

https://www.pinterest.com/brillaraeskuvos/ragyog%C3%B3-%C5%91szi-esk%C3%BCv%C5%91/

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr258159164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása