Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Esküvői "nyomtatványok"

2016. március 24. - Brillara esküvőszervezés

A címhez annyit máris hozzáfűznék, hogy az esküvői "nyomtatványok" nem mindig szó szerint nyomtatványok... Mindjárt kifejtem, mire is gondolok.

Amiről szó lesz: meghívók, ültető- és menükártyák, ültetőtábla és ami még eszembe jut. :-)

Nézzük a meghívókat. Időben is ez az első, aminek el kell készülnie: körülbelül három hónappal az esküvő előtt jó, ha kiosztjátok. Ha szeretnétek, hogy a vendégek még korábban értesüljenek az időpontról (nehogy akkor utazzanak el, vagy ami még rosszabb: nehogy akkor legyen másik esküvő is a családban...), de már ezt az előzetes közlést is különleges formában képzelitek, akkor küldjetek ún. save-the-date kártyát. Ez lehet pl. egy öntapadós matrica is, amit a meghívandók beragaszthatnak a naptárjukba, így már idejében (akár egy évvel korábban) tudnak tervezni a programmal. 

A meghívó az esküvőtök előfutára, ezért érdemes figyelmet szentelni annak, hogy illeszkedjen a koncepcióba. Szerencsére ma már bármi megvalósítható. A megfelelő szolgáltatók segítséget fognak nyújtani Nektek ahhoz, hogy az elképzeléseitek a valóságban is megjelenjenek, ha pedig nincs ötletetek, számos mintát mutatnak, tippeket adnak, ez alapján pedig elkészíthetitek az egyedi terveket.

Akár egészen egyedi, illetve nem papír alapú meghívókban is gondolkozhattok. Puzzle meghívó, palackposta, fára nyomtatott meghívó, videómeghívó... Csak néhány a számos lehetőség közül.

Az ültető- és menükártyák egymással mindenképp, és általában a meghívóval is harmonizálnak.

Az ültetőkártyák kiválóan összeköthetők a köszönetajándékkal, mondok erre néhány példát: névkártyával ellátott cake-pop vagy bonbon, kis cserepes (vintage esküvőn: kis csészében) kövirózsa vagy más növény, kézműves szappan, a hagyományos mézeskalács névvel ellátva stb. Ebben az esetben a névkártya hátuljára írhatjátok a köszönőszöveget és a dátumot (pl. "Köszönjük, hogy osztoztatok az örömünkben!", "Köszönjük, hogy megoszthattuk Veletek a boldogságunkat!" vagy bármi, ami a szívetekből szól). 

A menü- és italkártya akár több funkciót is betölthet. Ha több oldalú (pl. háromszög alapú) vagy hengeres, akkor ráfér pl. az asztalszám is vagy az este várható programja. Elhelyezhettek rajta egy vicces "házirendet" is (pl. hogy "kötelező" jól szórakozni, táncolni, részt venni a játékokban stb.), természetesen ügyeljetek arra, hogy ez ne tűnjön arrogánsnak, erőszakosnak.

Az ültetőtábla azt a célt szolgálja, hogy a vendégek könnyedén megtalálják a helyüket. Ez különösen nagy létszámú esküvőknél, illetve fésűs vagy párhuzamos oszlopos elrendezés esetén előnyös, ahol viszonylag szűkös a hely a sorok között, így hosszú ideig tartana, ha mindenki körbejárna a székét keresgélve. Fontos, hogy az ültetőtáblán ugyanaz a név szerepeljen, mint az ültetőkártyán, ahogy az is, hogy mindenki egyértelműen be tudja azonosítani magát. Nincs akadálya, hogy beceneveket használjatok, de ha pl. három Kati is van a násznépben, ez kellemetlenségekhez vezethet. Ha úgy egyértelmű, inkább írjátok ki a vezetékneveket is.

A Facebook-oldalamon találtok egy példát az ültetőtábla és az ujjnyomatfa "házasítására": www.facebook.com/brillara

Ezenkívül említést kell még tenni az asztalszámokról, amelyek szintén a vendégek tájékozódását segítik. Az asztalszámok lehetnek akár Hozzátok kapcsolódó szimbólumok is (pl. hattyú, ha az első randitokon a Vőlegény összetűzésbe keveredett eggyel...). Akár kis leírást is elhelyezhettek az asztalokon (vagy a menükártyán) arról, hogy hogyan kötődik Hozzátok az adott dolog. De asztalszámok helyett akár színekkel is játszhattok, ha az esküvő egyébként is színes: mályva, piros, rózsaszín stb. asztal. A hagyományos asztalszámok is többféle formát ölthetnek: készülhetnek fából, virágokkal díszítve, képkeretben, parafadugókból...

Ha lufipostát terveztek, ne feledkezzetek meg a képeslapról. Körbeadhattok esküvői vendégkönyvet is, amelybe a vendégeitek jókívánságaikat írhatják (ha előre, pl. a meghívó átadásakor megkéritek őket, hogy hozzanak magukról fotót, akár "képes" is lehet). 

Kellemes tervezgetést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr618523156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása