Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Catering az esküvőn

2015. december 27. - Brillara esküvőszervezés

A catering szó jelentése eredetileg tömegellátás, élelmezés. A catering cégek szolgáltatása abban áll, hogy vendéglátást biztosítanak egy olyan helyszínen, ahol nincs lehetőség az ételek előállítására, vagyis ebben az esetben az ételek elkészítésének és feltálalásának helye elválik egymástól. Ezenfelül számos cég ma már helyszínközvetítéssel, illetve rendezvényszervezéssel is foglalkozik, így komplex szolgáltatást tudnak nyújtani.

Ha tehát egy autentikus pajtában, egy öreg malomban vagy egy erdőszéli tisztáson szeretnétek megtartani a lakodalmat, catering-re lesz szükségetek. Érdemes számolnotok azzal, hogy az ételek professzionális kiszállítása, melegen tartása, valamint a számos plusz felszerelés és eszköz miatt összességében ez a vendéglátási forma drágább, mint ha helyben, például egy étteremben készülnek az ételek. Hiszen a fogásokat frissen, "épen" kell a helyszínre vinni, fel kell melegíteni, továbbá a mosogatási lehetőség hiánya miatt annyi tányér, pohár és evőeszköz kell, amennyi egész éjszakára elegendő.

A catering cégek szolgáltatása magában foglalja a kiszállítást, a felszolgálást és az eszközök bérleti díját is. Így amikor ajánlatot kértek, célszerű ellenőriznetek, hogy vannak-e rejtett költségek (pl. evőeszközök, tányérok, poharak bérlete, felszolgálási díj stb.), továbbá, hogy milyen eszközökkel rendelkeznek, és mit kell Nektek biztosítani (ezt fontos tisztázni, nehogy utóbb szembesüljetek nem várt költségtöbblettel).

Ezenfelül érdemes meggyőződni azokról a körülményekről is, amelyeket egy étterem esetén is mérlegelnétek, így például:

- a felszolgálás minősége: a felszolgálók kedvessége, udvariassága, szakértelme, gyorsasága, pontossága;

- az ételválaszték, specialitások (vegyetek részt ételkóstolón!);

- rugalmasság, egyedi igényekre való nyitottság;

- készítenek-e ételeket speciális étkezési igényűeknek (pl. cukorbetegeknek, ételallergiásoknak stb.);

- milyen alapanyagokkal dolgoznak;

- ha számotokra fontos: mi lesz a maradékkal? Felajánlják esetleg valamilyen civil szervezetnek jótékony célokra?

 

A következő bejegyzésben a dekoráció kérdéskörét járjuk végig. Melyek az alapvető stílusirányok? Mit tegyetek, ha többféle stílus is tetszik? Hogyan tegyétek egyedivé a dekorációt? Hogy válasszátok ki a megfelelő dekor-szolgáltatót?

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr658202632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása