Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Esküvői dekoráció

2016. január 03. - Brillara esküvőszervezés

Az esküvő dekorációjának a szerepe, hogy kifejezzen Titeket, a személyiségeteket, a szerelmetek esszenciáját. Az első benyomást, amikor a vendégek a helyszínre érkeznek, leginkább a dekoráció alakítja. De mit is értünk pontosan dekoráció alatt?

A dekoráció része mindenképp a templom, illetve a polgári szertartás, továbbá a lakodalom helyszínének a díszítése: az abroszok, a kasír (a főasztal első - vendéges felé eső - oldalát fedő terítő, amely diszkréten elrejti például a Menyasszony cipőn kívül pihenő, megfáradt lábát :-)), a székszoknyák- és masnik, az asztaldíszek, a teríték, a fénydekoráció (fényfüggöny, oszlopok égősorral való díszítése stb.), a drapériák, virágdekoráció.

Tipp: érdemes tisztázni, hogy a választott helyszín rendelkezik-e Nektek megfelelő dekorációs eszközökkel (jellemzően abroszokkal, székszoknyával, textil szalvétával stb.), és ha igen, akkor ezeknek a bérléséért külön kell-e fizetnetek.

A tökéletes összbenyomás érdekében célszerű, ha illeszkedik a dekorációba a meghívó, valamint az ültető- és a menükártya. Bár a menyasszony csokrának elsősorban a menyasszonyhoz kell passzolnia, azért kreatív megoldással megteremthető a kapcsolat a dekorációval is, például néhány strasszal vagy gyönggyel, a szárakat fedő szalag színével stb.

Tipp: míg a menyasszonyi csokor a menyasszonyhoz, addig a vőlegény, a férfi tanú és az örömapa kitűzője, valamint a koszorúslányok csokra a menyasszonyi csokorhoz illeszkedik. Fontos tehát a domináns virág kiválasztása, mivel annak ezekben is jól kell mutatnia! Erre vonatkozóan célszerű tanácsot kérni a dekoratőrtől vagy a virágkötőtől.

A dekoráció megtervezésekor érdemes eldönteni, hogy alapvetően milyen stílusban gondolkodtok. Hat alapvető stílust különböztethetünk meg:

1. Klasszikusan elegáns

2. Romantikus

3. Ragyogó, dívás

4. Bohém

5. Egyszerűen természetes

6. Magyaros

Mindegyik stílusnak megvannak a maga jellegzetességei, a megfelelő helyszíntől a dekoráción át a legalkalmasabb tortáig. Természetesen a legritkább eset, amikor az esküvőn "tisztán" végigvihetőek valamely stílus elemei, ezek többnyire keverednek.

Tipp: azt javaslom, hogy próbáljatok meg a fentiek közül legfeljebb két stílust választani, amelyek ideális elegyével kifejezhetitek önmagatokat. Ennél több azért nem célszerű, mert túlságosan eklektikus, kaotikus lesz az összhatás.

A templom és a hivatali helyiség dekorálásakor sajnos nagyon ritkán kaptok szabad kezet. Már csak azért is, mert egy szombati napon általában több szertartást is tartanak ugyanott, egymás után. 

Tipp: ha mindenképp szeretnétek egyedi templom-, illetve hivataldekorációt, válasszatok mobil dekorációs elemeket, például virágállványokat, amelyeket néhány perc alatt be és ki lehet pakolni. A másik megoldás, hogy felveszitek a kapcsolatot a szintén aznap házasodó párokkal, és megegyeztek a dekorációt illetően.

Sok esetben a hivatalnak saját dekorációja van, amelyet minden esküvőn alkalmaznak. Mindenképp javaslom, hogy erről tájékozódjatok, mert valószínűleg nem az anyakönyvvezető asztalára helyezett, rendszerváltás előtti, poros művirág előtt szeretnétek kimondani a boldogító "Igen!"-t.

Tipp: sokszor nem engedélyezett a sziromszórás a templomban, így ha ilyet szeretnétek, mindenképp kérdezzetek rá a papnál vagy a lelkésznél, nehogy a bevonulás előtt derüljön ki, hogy feleslegesen láttátok el a koszorúslányokat a sziromszóró kosárkákkal!

A lakodalom helyszínének dekorálását a hely adottságai némiképp behatárolják (erről itt is olvashattok), de azért itt jóval nagyobb a mozgásteretek. Engedjétek szabadon a fantáziátokat, válasszátok ki az alapszíneket, a stílust, és valósítsátok meg az álmaitokat!

Tipp: a helyszínek többsége saját dekoratőrt is tud ajánlani, de ha nem tetszik a munkája vagy valaki mást szeretnétek, akkor figyeljetek oda a szerződéskötésnél, hogy erre lehetőségetek legyen! 

Nézegessetek gyönyörű dekorációkat itt:

https://www.pinterest.com/brillaraeskuvos/esk%C3%BCv%C5%91i-dekor%C3%A1ci%C3%B3/

 

A következő bejegyzésben a zenekar vs. DJ témakört járom körül, olvassátok el azt is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr618229034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása