Ragyogó esküvő.Nektek

Ragyogó esküvő.Nektek

Esküvő, ahogy Ti szeretnétek!

2016. július 28. - Brillara esküvőszervezés

A korábbi bejegyzésemben már említett pár, Szandra és Zoli a horvátországi szimbolikus szertartást abszolút valódinak, az univerzum előtt érvényes házasságkötésnek élték meg. Mivel azonban jog szerint is szerették volna összekötni az életüket, úgy döntöttek, hogy itthon tartanak egy hivatalos polgári szertartást is. Így nekik nem is egy, hanem két esküvőjük volt: az egyik a vágyott tengerparti, a másik pedig a hivatalos, amelyen részt vehettek a rokonok és a barátok is, ezért senki nem neheztelt rájuk a mellőzöttség miatt. A terv így hangzott: a Barabás Villában tartott szép szertartás után visszafogott vacsora egy kis bisztróban. De ahogy az lenni szokott, végül egész másként alakult minden...

A pár semmiképp nem szeretett volna hagyományos értelemben vett lakodalmat, menyasszony-tánccal és vőféllyel, mulatós zenével és kötöttségekkel. A menyasszonynak fontos a környezettudatos szemlélet, a vőlegény pedig nem szeret szerepelni, és egyikük sem szeretett volna nagy felhajtást. 

A szervezésben valahol félúton elhagytuk a bisztrót, és maradt az eredetileg is alternatívaként felmerült, az egyik örömanya családi házának kertjébe tervezett buli, egy Pest megyei településen. Egy ilyen típusú esküvő komoly kihívások elé állítja az esküvőszervezőt is, hiszen azok a feladatok, melyeket tipikus esetben a szolgáltató partnerek látnak el - dekoráció tervezés és -kivitelezés, a helyszín berendezése, az ételek felszolgálása, az italok folyamatos utánpótlása stb. - most a családra és rám maradtak. Szerencsére nagyon jó kis társaság verődött össze, így remek hangulatban telt a készülődés és a Nagy Nap is.

Házi szörp és sültek, újrahasznosítható, világító akrilfestékkel díszített, fákra lógatott üvegdíszek, befőttes üvegbe tett mécsesek mindenütt, a fákra csavart izzósorok, fehér lampionok, a tornác oszlopainak szalagos-tüllös-masnis díszítése, kis cserepes, köszönőajándéknak is szánt kövirózsák és sok más apró, de kedves ötlet - ezek jellemezték leginkább ezt a hagyományosnak semmi esetre sem nevezhető esküvőt.

A pozitív gondolatoknak és a kedvező széljárásnak köszönhetően végül a viharfelhők is elkerültek minket, így semmi akadálya nem volt az éjjelig tartó mulatozásnak. A gyerekek eljátszottak a füvön, a társaság egy része táncolt, a beszélgetősebbek a hintaszékben vagy a kőfalra tett szivacsokon csevegtek, az ínyencek a házi büféasztal körül ólálkodtak, miközben hangszóróból szólt a pár által összeállított bulizene-válogatás... És a lényeg: láthatóan mindenki nagyon-nagyon jól érezte magát.

Nem kell tehát megriadni attól, ha Ti mást szeretnétek, másról álmodoztok, mint ami megszokott, és attól sem kell tartani, hogy "de mit fognak szólni a vendégek?!". Az a legfontosabb, hogy az esküvőtök Hozzátok passzoljon. És ha sikerül megtalálni a Nektek való stílust, ez az összhang a vendégekre is hatással lesz, így mindenki felszabadultan tud ünnepelni, és sokáig emlegeti majd a különleges lakodalmat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brillara.blog.hu/api/trackback/id/tr138919560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása